Nepeta nuda
| Bilimsel adı | Nepeta nuda L. |
|---|---|
| Familya | Lamiaceae |
| Türkçe adı | Tüysüz kedi lalesi |
| İngilizce adı | Hairless cat mint |
Özellikleri
Anadolu’da yaygın olarak bulunmakla beraber daha çok kuzey-batı ve batı Anadolu’da yayılış göstermektedir. Çok yıllık otsu bir bitkidir. 20-90 cm boylanır ve dik gelişir. Gövde ince, uzun ve yumuşak tüylüdür. Çiçekleri krem, beyaz veya menekşe renklidir. 850-2750 m arasında rastlanır. Yaprak döken ve ibreli korular, meralar, çayırlıklar, dere kenarı, kireç taşı, kaya çatlakları ve çimenlik alanlarda görülür. Mayıs-ağustos aylarında çiçeklenir. İstilacı bir bitkidir. KAB